Ryzlink vlašský Pod Valtickou
Novinka v našem portfoliu! Letos poprvé jsme vyrobili Ryzlink vlašský z tratě Pod Valtickou. Vínu dominuje vyšší zbytkový cukr s ovocnou vůní, které dominují lesní jahody.

Jak víno chutná?
Ve vůni lze nalézt citronovou kůru v kombinaci s růžovým grepem. Chuti dominuje výrazná kyselinka, která je zjemněna lehkým zbytkovým cukrem. Pokud víno necháte déle v ústech, začne se probouzet lehká mineralita způsobena právě vápencem.

Vhodné jídlo k tomuto vínu
Díky své výraznější kyselince víno doporučujeme spíše k tučnějšímu vepřovému masu, ideální je pak například krkovice na grillu.
Původ vína
Viniční trať – Purmice Ryzlink vlašský je odrůda, která svůj původ našla ve Francii a odtud se rozšířila dále do Evropy. Oblast okolo Pálavských vrchů je naprosto mimořádná právě pro pěstování této odrůdy. Perfektně funguje se zdejším mikroklimatem a hlavně se složením půdy, kde dominuje vápenec. |
![]() |
| Kategorie: | Bílé víno |
|---|---|
| Sladkost: | Polosuché |
| Alkohol: | 13,5 % |
| Zbytkový cukr: | 11,4 g/l |
| Kyseliny: | 5,3 g/l |
| Cukernatost: | 23 °ČNM |
| Ročník: | 2024 |
| Podoblast: | Mikulovská |
| Obec: | Mikulov |
| Viniční trať: | Pod Valtickou |
| Číslo šarže: | 02/24 |
| Jakost: | Moravské zemské víno |
| Alergeny: | Obsahuje oxid siřičitý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

