Co se děje ve vinařství v červenci?

Léto je v plném proudu a naše vinařství otevřelo opět své dveře pro všechny zákazníky. Nicméně léto pro nás není zdaleka jen práce ve vinařství a starání se o pitný režim našich zákazníků. Mnohem více času teď trávíme ve vinohradu. 

 

Vinohrad je v největším rozmachu, všude se to zelená, bobulky už začínají dostávat ten správný kulatý tvar a my se začínáme těšit na vinobraní. Nicméně to nejsou jen radosti, ale i velké starosti. Letošní specifikcé počasí nám dělá neplechu v podobě vysokého tlaku perenospory (již teď můžeme říct, že zcela jistě přijdeme o 20 % celkové produkce hroznů) Počasí je letos až extrémní. Snažíme se co to dá, zelené práce se dělají poctivě, postřik se také nevynechává, ale příroda je neúprosná. 

 

Jak skončíme na vinohradu, tak se přesouváme do našeho sklepa v Pasohlávkách, kde se na vás těšíme každý den kromě neděle od 15:00 do 22:00. Přijít můžete jen tak na skleničku nebo si koupit lahvinku s sebou. Ten kdo by chtěl řízenou degustaci bude také uspokojen, v letní sezóně jich zvládáme i několik týdně. 

 

Na závěr ještě pro opozdilce, v letní sezóně 2023 máme poslední volný termín na ubytování v apartmánu 19.-26.8.2023. 

 

 

Zpět do obchodu