Pálava
Barva je zlatavá s výraznou viskozitou. Ve vůni lze cítit jemné tóny černého bezu, růží a tropického ovoce. Chuť je mimořádně kořeněná a plná s výrazným zbytkovým cukrem, který je dokreslen pěknou kyselinkou.

Jak víno chutná?
U naší Pálavy si zakládáme především na její lahodnosti. Proto se snažíme mít u tohoto vína vždy o něco vyšší cukr než kyseliny, díky tomu pak vznikne víno v jemným zbytkovým cukrem, který podtrhuje lahodnost a pikantnost naopak doplňují svěží kyselinky.
Vhodné jídlo k tomuto vínu
K naší Pálavě doporučujeme spíše výraznější francouzské sýry, které se perfektně snoubí s vyšší zbytkovým cukrem a výraznější aromatikou vína Pálava.
Původ vína
Pálava pochází z malebné obce Perná, která se zasazena přímo do srdci Pálavy. Vznikla křížením odrůd Müller Thurgau a Tramínu červeného. Vyšlechtil ji pan Ing. Josef Veverka v roce 1953.
| Kategorie: | Bílé víno |
|---|---|
| Sladkost: | Polosladké |
| Alkohol: | 14 % |
| Zbytkový cukr: | 18,1 g/l |
| Kyseliny: | 6,7 g/l |
| Cukernatost: | 24 °ČNM |
| Ročník: | 2024 |
| Podoblast: | Mikulovská |
| Obec: | Vranovice |
| Viniční trať: | Podsedky |
| Číslo šarže: | 09/24 |
| Alergeny: | Obsahuje oxid siřičitý |
Výpis hodnocení
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
